Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، ابوالفضل فلاح عصر یکشنبه در نشستی خبری با بیان اینکه شهرداری، املاک بلا استفاده و منجمد مدیریت نشده زیادی در شهر تهران وجود دارد، گفت: سامانه ای راه اندازی شده که تمامی املاک مربوط به شهرداری در این سامانه ثبت شود.

وی افزود: با توجه به تضییع حقوق شهرداری و مردم تهران به دلیل ماهیت فرآیند تهاتر املاک شهرداری با مطالبات پیمانکاران، سرفصل عرضه املاک شهرداری در بورس کالا در دستور کار قرار دارد، هرچند مسیر تهاتری نیز همچنان پابرجا خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون شهردار تهران درباره عرضه املاک شهرداری در بورس نیز گفت: شهرداری به املاک خود درگذشته تکیه می کرد به شکلی که یا از آنها به عنوان تهاتر استفاده و یا این املاک فروخته می شدند، اما در حال حاضر یکسال است که بورس املاک طراحی شده و این املاک به صورت شفاف می توانند تبدیل به نقد یا تهاتر شوند.

به گفته وی، در شیوه فعلی که املاک در بورس رقابتی عرضه می شوند حدود ۵ تا ۱۰ درصد مبلغ ارزش املاک به شهرداری نمی رسد، اما در حالت قبلی ۳۰ تا ۴۰ درصد مبلغ و ارزش ملک به جیب شهرداری تهران نمی رفت، لذا مدل جدید نقض موجود را برطرف کرده و املاک و دارایی ها بین قیمت کارشناسی تا قیمت بازار، نقد و تبدیل به خدمت می شوند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در بخش املاک کار خوبی را شروع کردیم و مقدمات فروش بورسی املاک فراهم و عرضه تعدادی از املاک مهیا شده است. سه ملکی که قرار بود عرضه شود به دلیل مشکلات اداری عقب افتاده و هنوز عرضه نشد و ۱۵ ملک دیگر آماده است که پس از حل مشلاک سه ملک یاد شده، انها نیز عرضه شود.  

فلاح اظهار داشت: در بورس کالا اولین خرید مصالح را از طریق بورس کالا انجام دادیم و هفت میلیارد توسط معاونت عمرانی میلگرد خریداری شد و راه برای دیگر خریدها از بورس کالا باز شده است.

وی تاکید کرد: در خصوص موضوع نظام تامین مالی، ۵ کارگروه بازار سرمایه، تسهیلات خارجی، مشارکت عمومی و خصوصی و تسهیلات بانکی تشکیل و فرصت های سرمایه گذاری شهر تهران را در همه زمینه ها احصا کرده و در خردادماه آینده اولین همایش فرصت های سرمایه گذاری را برگزار خواهیم کرد و همه پروژه های که قابلیت سرمایه گذاری دارد را عرضه می کنیم.

ایجاد فضای شفافیت در شهرداری تهران

معاون شهردار تهران با تاکید بر ایجاد فضای شفاف و کنترل درآمد در این نهاد گفت: سه پروژه را از روز اول تعریف کردیم و با توجه به آمادگی نسبی که از ابتدا داشتیم برخی از آنها را کلید زدیم، موضوع اول طرح جامع نظام مالی شهرداری تهران است چرا که نظام مالی موجود مربوط به سال های گذشته است و از استانداردهای روز فاصله دارد و نمی شود نقطه بهینه درآمدی برای آن تعریف کرد.

به گفته وی، نقطه عطف و شروع کار ما ایجاد حساب واحد خزانه بود که قانون آن مربوط به دو سال قبل بود و اجرایی نشد بعد از آن موضوع نظام جامع را طراحی کردیم که پروژه مستمری است و تا شهریور ۱۴۰۱ امیدواریم به ثمر برسانیم.

معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران با بیان اینکه با این اقدام حساب های درآمدی سازمان ها و شرکت ها منظم خواهد شد، افزود: حساب های درآمدی همه سازمان ها و شرکت ها را  به حساب خزانه واحد مرتبط کنیم.  

وی تاکید کرد: حدود ۱۲۷ حساب درآمدی داشتیم که به ۳۲ حساب درآمدی تبدیل شد و با این اقدام کلیه منابع شهرداری قابل رصد شد.

فلاح تاکید کرد: بخشی که درآمد اختصاصی دارند برای مثال درآمد حاصل از قطع اشجار پس از واریز به خزانه باید عینا به حساب مربوطه بازگردد تا در همان محل هزینه شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سامانه مدیریت و بدهی ها اتفاق دیگری بود که در این بازه زمانی رخ داد و در حال تکمیل و نهایی شدن است، این سامانه قبلا طراحی نشده بود و اطلاع دقیقی از طلب و بدهی شهرداری نداشتیم.  

فلاح با بیان اینکه بخش قابل توجهی از بدهی ها و مطالبات شفاف شده و شروع به حل و فصل طلب و بدهی خود کرده ایم، افزود: در این زمینه با یکی از سازمان های معروف کشور که از شهرداری طلب داشت وارد مذاکره شدیم، ابتدا برای این شرکت رقم دو هزار و صد میلیارد تومانی طلب تعیین شده بود که با استفاده از این سامانه متوجه شدیم که این رقم اشکال دارد، شکایت کردیم و رای به نفع شهرداری صادر شد که البته وقتی سامانه مالی به روز نیست و عدد و رقم طلب و بدهی قابلیت احصا ندارد، این اتفاق می افتد و این اشتباهی بود که رخ داد.

شهرداری از دولت ۲۹ هزار میلیارد تومان طلب دارد

وی درباره میزان مطالبات شهرداری از دولت نیز گفت: حدود یک هزار و ۳۰۰ میلیارد بابت مطالبات شهرداری ثبت شده که اسناد نشان می دهد ۲۹ هزار میلیارد از دولت طلب داریم که این طلب ها را ثبت نکرده بودند، ما در سامانه تا ۹ هزار میلیارد را ثبت کردیم و حدود ۶ هزار میلیارد نیز در مرحله حسابرسی هستند و حدود ۱۹ هزار میلیارد در حال ثبت هستند تا بتوانیم نحوه گرفتن مطالبات از دولت را ثبت کنیم.

معاون شهردار تهران یادآور شد: در موضوع خزانه، واحد پرداخت الکترونیکی را در دستور کار قرار دادیم و تا پایان سال چک و سیستم پرداخت سنتی را از دستور کار خارج می کنیم.

وی ادامه داد: برنامه بعدی معاونت مولدسازی دارایی ها است که بتوانیم از دارایی ها استفاده بهینه کنیم. از منابع شهرداری درگذشته استفاده حداقلی می شد و طرح ظرفیت سنگی اقتصادی را تعریف کردیم و هشت شرکت را با این پروژه تعریف کردیم.  

فلاح افزود: شهردار تهران در این خصوص ابلاغیه ای داشتند که دستورالعمل مطالعه اقتصادی پروژه ها انجام شود و هر پروژه ای که قرار است اجرا شود باید پیوست اقتصادی داشته باشد و اینگونه نباشد که پروژه عمرانی و اقتصادی اجرا شود و بعد مشخص شود ایجاد این شرکت به صرفه و صلاح نبوده است.

عرضه فروشگاه های شهروند در بورس

وی در خصوص اینکه سهام فروشگاه های شهروند چه زمانی وارد بورس می شود، گفت: شهرداری تهران تلاش می کند خود را از بنگاه داری خارج کند و آنجا که لازم است بجای بنگاه داری سهام داری کند، شرکت شهروند مراحل اجرایی را در حال طی کردن دارد و شناسایی دارایی و املاک را انجام خواهد داد.

فلاح با بیان اینکه تولی گری فروشگاههای شهروند به معاونت دیگری در شهرداری تهران واگذار شده افزود: هم اکنون رقابت خوبی بین فروشگاههای زنجیره ای شکل گرفته و در حال حاضر فروشگاه های شهروند سوده است، این فروشگاه ها بر اساس ضوابط ستاد تنظیم بازار عرضه کالاها را انجام می دهد.

برچسب‌ها شهرداری تهران شهر تهران شركت خدماتی كالای شهروند

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری تهران شهر تهران شهرداری تهران شهر تهران معاون شهردار تهران شهرداری تهران هزار میلیارد فروشگاه ها بورس کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۷۲۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ مهدی کرباسیان گفت: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید؛ قیمت رهن کامل در عبدل آباد سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

وی افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229418 برچسب‌ها بازار مسکن

دیگر خبرها

  • احداث ۶ شهربازی جدید در کلان‌شهر تبریز
  • معاون شهردار تهران: قرارداد چین ابهامی ندارد و باعث افتخار است
  • سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران رونمایی شد
  • معاون شهردار تهران: قرارداد چین ابهامی ندارد و باعث افتخار ماست
  • رونمایی از سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران | معاون شهردار: نظارت گریز نیستیم
  • آخوندی: توانستیم یک مجموعه ورزشی مخروبه را دوباره فعال کنیم
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • سامانه خودنویس آرامش را به بازار اجاره مسکن تزریق کرد
  • شفافیت ۱۰۰ درصدی تمامی معاملات مسکن از طریق سامانه خودنویس اجرایی شد
  • راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات در تبریز