Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@13:25:05 GMT

بارقه‌های شهر شیشه‌ای

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۸۳۲۷۲۲

بارقه‌های شهر شیشه‌ای

خبرگزاری آریا - مفهوم پایداری شهرها با ایجاد زیرساخت‌های هوشمندسازی در کنار شفافیت چند سالی است که به موضوع اصلی مدیران کلانشهرهای دنیا تبدیل شده و دیگر ساختن پل، بزرگراه یا اضافه کردن معبری جدید لزوما شاخصه توسعه شهری تلقی نمی‌شود.
به گزارش شهر ،ایجاد زیرساخت‌هایی مانند پل، بزرگراه، زیرگذر برای یک شهر لازم است اما برای توسعه آن همواره مطلوب نیست و مدیران شهری کلانشهرها امروزه از احداث آنها مگر در صورت اجبار، سرباز می زنند زیرا ساخت معبر جدید تقاضای تولید خودرو و به تبع آن ترافیک را افزایش می‌دهد و در نهایت به آلودگی بیشتر هوا منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از سوی دیگر سلامت انسان‌ها با توجه به خودرومحور بودن کلانشهرها در معرض تهدید است و بروز بیماری‌هایی از جمله سرطان،فشارخون، دیابت و البته چاقی شهروندان کلانشهرها موجب شده است تا توسعه شهرها براساس انسان و نه خودرو مورد توجه متولیان مدیریت شهری قرار گیرد.
تغییر نگاه جهانی به مقوله شهر اینگونه است که شهر خودرو محور با زیرساخت‌های عریض و طویل جای خود را به شهر انسان‌محور داده است؛ بدین معنی که شهر و کلانشهر باید برای زندگی و آسایش انسان‌ساخته و توسعه یابد نه برای تردد وسایل نقلیه.
در این شکل توسعه، هوشمندی شهر از طریق ایجاد سامانه‌ها و اپلیکشین‌ها همچنین انتشار و اجازه دسترسی همگانی اطلاعات موردتوجه مسئولان و مدیران شهری قرار می‌گیرد.
در واقع شهر هوشمند با استفاده از تکنولوژی‌های جدید اداره می‌شود و در آن شهروند با استفاده از آپ‌ها و نرم‌افزارهای جدید نیازهای خود را مرتفع می‌کند و مانند قدیم نیاز به جابجایی بیش از حد در شهر برای انجام امور خود ندارد؛ بنابراین تعداد سفرهای درون‌شهریبا استفاده از خودرو شهری، مصرف سوخت، ترافیک و شلوغی معابر و در نهایت آلودگی هوا کاهش می‌یابد.
شهر هوشمند به عنوان موضوع داغ این روزهای کلانشهرهای دنیا مطرح است و مدیران شهری سعی می‌کنند که بیش از پیش آن را بهزندگی روزمره شهروندان خود تسری دهند که در این بحث استفاده از اپلیکیشن پرداخت عوارض طرح ترافیک را می‌توان نمونه‌ای از آن ذکر کرد.
سامانه‌ای برای شفافیت
مهمترین شعار شورای اسلامی شهر تهران که در سال 1396 بر سرکار آمد، شهر شیشه‌ای و شفاف بود و در این راستا کمیته شفافیتدر نخستین روزهای پس از تشکیل شورا ایجاد و «بهاره آروین» به عنوان رئیس آن انتخاب شد.
در نخستین گام وب سایتی با نام شفافیت به نشانی shafaf.tehran.ir و با هدف شفاف‌سازی عملکرد شهرداری تهران از تاریخ 21فروردین 1397 آغاز به کار کرد و تاکنون اطلاعات مربوط به قراردادهای کلان شهرداری، لایحه، مصوبه و عملکرد بودجه، اطلاعاتشهرسازی، اطلاعات مدیران و کارکنان شهرداری و اسامی دریافت‌کنندگان طرح ترافیک خبرنگاری و ... بر روی این سامانه منتشر شد.
رئیس کمیته شفافیت شورای اسلامی شهر تهران در این‌باره گفت: ماده 71 قانون شهرداری‌ها مصوب سال1334 بیش از 60 سال پیش شهرداری‌ها را مکلف کرده بود که گزارش تفصیلی درآمدها و هزینه‌هایشان را هر 6 ماه یکبار به اطلاع مردمبرسانند اما در سال‌های گذشته هیچ‌گاه این گزارش با این تفصیل و جزئیات منتشر نشده بود.
«آروین» ادامه داد: وقتی یک سازمان در لبه بی‌اعتمادی قرار بگیرد دیگر همراهی شهروندان را در اجرای طرح‌ها نخواهد داشت؛ اودر عین حال با بیان اینکه شفافیت محقق نمی‌شود مگر اینکه روندها الکترونیک شود و رفت و آمدها کاهش پیدا کند، ‌متذکر شد: منابع مامحدود است و باید به درستی تصمیم گرفت که در کدام حوزه شفافیت را شروع کنیم.
این عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران تحقق شفافیت را یکی از اولویت‌های اصلی تلاش‌ها و پیگیری‌های اعضا این شورادانست و گفت: انتشار عمومی اطلاعات قراردادهای کلان، انتشار عمومی اطلاعات پروانه‌های صادره در سطح شهر، انتشار اطلاعاتمدیران و کارکنان به همراه اطلاعات سفرهای خارجی انجام‌ شده در مجموعه شهرداری تهران، انتشار استاندارد سند بودجه و گزارش عملکرد آن و انتشار عمومی پژوهش‌های انجام‌شده در شهرداری تهران که همگی برای اولین بار در کشور انجام شده، همگی بخشی ازدستاورد تلاش‌های 21 نفر عضو پیگیر تحقق شفافیت در مدیریت شهری بوده است.
رییس کمیته شفافیت شورای اسلامی شهر تهران همچنین افزود: تلاش‌های شورای پنجم تنها معطوف به تحقق شفافیت در شهرداری تهران نبوده بلکه شورای اسلامی شهر اقدامات زیادی را در جهت شفافیت‌بخشی به فرآیندهای خود به عنوان یک نهاد انتخابی انجام دادهاست.
او اضافه کرد که هم‌اکنون پنجمین دوره شورای اسلامی شهر تهران شفاف‌ترین نهاد شورایی و انتخابی در سطح کشور است.
«تهران من» سامانه‌ای برای تحقق «تهران شهری برای همه»
شعار مدیریت شهری کنونی «تهران شهری برای همه است» و بنا بر گفته متولیان امر این شعار بر مبنای شهر انسان‌محور و زیست‌پذیر متمرکز شده است.
در واقع می‌توان گفت که مدیریت شهری به دنبال ارتقای سطح کیفیت زیست شهری است و با این نگاه، دیگر پروژه‌های بزرگ از نظربودجه و بیهوده به لحاظ کارکرد مثل پل‌صدر نساخته و با نگاه واقع بینانه‌تر بودجه این نهاد در جاهای مفیدتر هزینه می‌شود.
سامانه «تهران من» به نشانی my.tehran.ir درگاه واحد ارتباط شهرداری با شهروندان است و مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات وارتباطات شهرداری تهران گفت: سرویس‌های این سامانه از ابتدای مدیریت شهری کنونی و با فروش، رزرو و مشاهده طرح ترافیک فعال شد.
محمدفرجود ادامه داد: در گام دوم برخی از سرویس‌های حوزه شهرسازی مانند استعلام طرح تفصیلی روی این سامانه قرار گرفت وروی این پلتفرم سرویس‌های دیگری مانند پرداخت عوارض نوسازی و پسماند، شارژ کارت بلیط الکترونیکی، اتصال سامانه 137 به این پلتفرم جهت دریافت نظرهای شهروندان و ارجاع آن به شهرداری، اطلاعات کیفیت هوا و سرویس‌های شهرسازی تجمیع شده است.
او افزود: با تحول دیجیتال در یک مجموعه سه موضوع اتفاق می‌افتد و شهروندان تجربه متفاوتی از خدمات سازمان را در یک سامانه واحد می‌بینند.
«فرجود» با اشاره به فعالیت «تهران من» گفت: در حال حاضر در این سامانه بیش از سه میلیون نفر ثبت‌نام کرده‌اند و در هر لحظه بیش از سه هزار نفر در آن فعال هستند؛ به گفته او در حوزه پاسخگویی هم روزانه به سه هزار تماس و یکهزار و 500 درخواست کتبی درسامانه پاسخ می‌دهیم.
او ادامه داد: به طور معمول تعداد کاربران آنلاین هم‌زمان در ساعت پیک در سامانه به بیش از 10 هزار نفر می‌رسد و این سامانه اکنون با بیش از 12 سامانه دیگر مثل ثبت احوال، ثبت شرکت‌ها، سیمفا، پلیس، بانک و پست در ارتباط است و خدمات مرتبط را از آن‌هااستعلام می‌کند.
همچنین «عبدالرضا گلپایگانی» معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران یک از مزیت‌های سامانه «تهران من» را سلامت کاری دانست و افزود: با آگاهی از وضعیت پرونده‌های شهرسازی به سمت سلامت کاری خواهیم رفت.
او با بیان اینکه در سازمان شبکه‌ای خود مردم دخیل و مشارکت‌کننده هستند، گفت: برخی از کارها که در دفاتر خدمات شهر انجاممی‌شد با وجود این سامانه اکنون توسط خود شهروندان انجام می‌شود.
گلپایگانی در ادامه اضافه کرد :که در آینده مراحل صدور پروانه هم به صورت سیستمی ارایه شود و با راه‌اندازی این سرویس‌ها، دیگرطبقه اضافه و تراکم اضافه معنا نداشته باشد.
به گزارش ایرنا مهمترین خدمت سامانه «تهران من» را بی‌شک باید خدمات فروش روزانه طرح ترافیک و ثبت ورود خروج خودروها به محدوده طرح‌های ترافیکی دانست؛ گو اینکه پرداخت عوارض طرح‌های ترافیکی تهران تنها خدمت موجود در سامانه تهران من نیست وخدمات دیگری همچون خرید بلیت مترو، پرداخت عوارض سالیانه خودرو و پارک حاشیه‌ای نیز در این سامانه انجام می‌شود.
بنابر اعلام سازمان فناوری اطلاعات شهرداری، ‌سامانه «تهران من» به گونه‌ای طراحی شده که یک هفته تا 10 روز پس از تردد خودرو درطرح‌های ترافیکی صورتحساب برای شهروند صادر می‌شود و در صورت عدم وجود مبلغی در حساب شهروندی در زمان محاسبه، بدهی ثبت شده و قابل مشاهده و پرداخت توسط شهروندان است.
بنابراین شهروندان پس از انجام محاسبه‌های روزانه صورتحساب‌ ترددها، به وسیله پیامک از بدهکاری در سامانه مطلع می‌شوند ومی‌توانند بدهی خود را در این سامانه پرداخت کنند.
بی‌شک توسعه زیرساخت‌های شهرهوشمند گامی موثر در تحقق پایداری کلانشهر تهران است اما در عین حال باید اطلاع‌رسانی در این حوزه بیش از پیش انجام شود تا شهروندان به صورت ملموس‌تر با این مفاهیم آشنا شوند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شورای اسلامی شهر تهران شهرداری تهران پرداخت عوارض مدیریت شهری طرح ترافیک تهران من سرویس ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۳۲۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان

محسن احمدی، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام کرد: در راستای یکپارچگی سازمانی، شفافیت حداکثری، نظارت هوشمند و انضباط مدیریتی به عنوان یکی از مطالبات و خواسته‌های فرهنگیان، " سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان" تحت عنوان «پنجره» امروز آغاز به کار کرد.

او ادامه داد: این سامانه، نخستین اقدام برای دستیابی به سیستم‌های کنترل هوشمند و از مهمترین زیرساخت‌های نوین و فناورانه برای مدیریت و نظارت همه جانبه و داده محور فعالیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان محسوب می‌شود و به طور دقیق تر، این سامانه پنجره‌ای برای نظارت مستمر و آنلاین بر جریان اطلاعات و اسناد عملکردی هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

وی افزود: هدف از طراحی و تولید این سامانه، ساماندهی و حفظ اسناد و اطلاعات شرکت‌های زیر مجموعه صندوق، حفظ و توسعه شفافیت و آگاهی، حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران (فرهنگیان)، نظارت موثر بر حسن اجرای قوانین و مقررات، تسهیل فرآیند تهیه و افشای اطلاعات، ایجاد هماهنگی بین واحد‌های درون سازمانی و گام مثبتی در جهت پیشگیری از وقوع مشکلات است.

«پنجره» یک محصول دانش‌بنیان و بومی

مدیرعامل صندوق با اشاره به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این مجموعه بزرگ اقتصادی اظهار داشت: پنجره محصولی است که به صورت کاملاً بومی و اختصاصی، توسط شرکت دانش‌بنیان پژوهش و نوآوری صنایع آموزشی از شرکت‌های تابعه صندوق ذخیره فرهنگیان طراحی و تولید شده است.

احمدی تاکید کرد: از آنجا که نظارت و شفافیت دو روی یک سکه هستند، این سامانه از طریق افزایش شفافیت، امکان پایش و ارزیابی دقیق، سریع و جامع برای کلیه ذینفعان را فراهم می‌کند.

ایجاد سامانه جامع صندوق ذخیره برای یکپارچگی سازمانی و افزایش انضباط مدیریتی و کنترلی

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به اینکه سامانه پنجره، بخشی از برنامه و راهبرد جامع صندوق به منظور توسعه زیرساخت‌های نوین نظارتی و مدیریتی می‌باشد افزود هدف پنجره نظارت همه جانبه و داده‌محور بر فعالیت‌ها و عملکرد هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه است.

احمدی در همین زمینه افزود: در تکمیل این رویکرد، سامانه یکپارچه برنامه، بودجه و عملکرد، با هدف پایش منظم میزان تحقق اهداف کمی و کیفی برنامه و بودجه سالیانه هر یک از هلدینگ‌ها و شرکت‌های تابعه و مقایسه با شاخص‌های مختلف در دستور کار قرار گرفته است.

توسعه و تکمیل سامانه جامع هوش تجاری در آینده نزدیک

مدیرعامل صندوق با اعلام اینکه ایجاد و راه اندازی سامانه جامع هوش تجاری (BI) اختصاصی صندوق ذخیره فرهنگیان نیز هدف گذاری شده است اظهار داشت: سامانه هوش تجاری به منظور کنترل متمرکز بر روی شاخص‌های قابل اندازه‌گیری مدیریتی و در شرکت‌های تابعه، تحلیل مبتنی بر داده و اطلاعات عملکرد شرکت‌ها و مقایسه با یکدیگر و شرکت‌های فعال در صنعت مشابه، احصاء چالش‌ها و مشکلات پیش روی شرکت‌ها و انجام اقدامات پیشگیرانه و پیش‌بینی روند درآمدزایی و سود و زیان بنگاه‌های اقتصادی در حال تکمیل و توسعه است.

وی بیان کرد: اعمال مدیریت اثربخش‌تر و افزایش بهره‌وری سازمانی در تمام زنجیره ارزش اقتصادی صندوق ذخیره فرهنگیان از مزایای این سامانه است که در آینده نزدیک در چند فاز طراحی شده و در صندوق استقرار خواهد یافت.

امکان نظارت دقیق و برخط ذینفعان بر کلیه فعالیت‌های صندوق

محسن احمدی همچنین اظهار داشت: در بخش حقوقی نیز سامانه مدیریت امور دعاوی با هدف نظارت اثربخش بر پرونده‌های حقوقی شرکت‌ها و به اشتراک‌گذاری درس‌آموخته‌های شرکت‌ها با یکدیگر پیش‌بینی شده است.

وی در پایان تصریح کرد: این سامانه‌ها که در مجموع سیستم نظارتی و شفافیت صندوق ذخیره فرهنگیان را تشکیل می‌دهند، ابزار بسیار مهمی در اختیار کلیه ذینفعان به ویژه فرهنگیان عزیز خواهد بود تا از این طریق بر دارایی‌ها و سرمایه‌گذاری این مجموعه عظیم اقتصادی نظارت و کنترل دقیق داشته باشند.

مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درخصوص چگونگی دسترسی به سامانه هوشمند پنجره خاطرنشان کرد: بعد از تکمیل مرحله ورود داده‌ها و اطلاعات به این سیستم و طی یک زمان بندی مشخص بتدریج همه ذی نفعان به اطلاعات سامانه پنجره دسترسی خواهند داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • سامانه پایش اجرای مصوبات شورای شهر تهران رونمایی شد
  • عضو شورای شهر خواستار شد: برخورد قانونی با خاطیان مرگ کارگر شهرداری تهران
  • درخت کشی در تهران؛ چرا شهرداری به دنبال قطع درختان است؟
  • رکورد شهرداری در ایجاد مخازن آب اضطراری | پیرهادی: ۷۰ درصد مخازن در این دوره ایجاد شدند
  • برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • لزوم رعایت دستورالعمل استقرار HSE در مناطق/برخورد قانونی با خاطیان فوت کارگر شهرداری تهران
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • کاشت ساختمان در پارک‌های تهران؛ ممنوع یا مجاز؟
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!