Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهاره آروین با حضور در برنامه زنده تلویزیونی عصرانه در شبکه افق که به موضوع شفافیت می‌پرداخت، به پیشینه ایجاد سامانه شفافیت اشاره کرد و گفت: شفافیت قراردادهای شهرداری از انتخابات ۹۶ به عنوان یکی از اولویت‌های شورای پنجم در دستورکار قرار گرفت و آقای نجفی، اولین شهردار منتخب شورای شهر پنجم وعده دادند قراردادهای بالای یک میلیارد تومان را شفاف کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

عضو هیات رییسه شورای شهر تهران افزود: ۲۱ فروردین سال ۹۷ سامانه شفافیت با انتشار اطلاعات همین قراردادها رونمایی شد و در ادامه، سقف قراردادهای منتشرشده کاهش پیدا کرد و اطلاعات قراردادهای بالای ۲۵۰ میلیون روی سامانه قرار گرفت. سقف قراردادها در آینده نزدیک تا حد قراردادهای متوسط پایین می‌آید و قراردادهای بالای ۳۲ میلیون تومان هم‌ منتشر می‌شود.

به گفته آروین، اطلاعات مدیران و کارکنان، اطلاعات حوزه شهرسازی از جمله پرونده‌های صدور پروانه از سال ۹۷ به بعد، گزارش کامل پژوهش‌های انجام‌شده در شهرداری تهران و صورت‌های مالی شرکت‌ها و سازمان‌های وابسته به شهرداری از سال ۹۰ به بعد از جمله اطلاعاتی است که به تدریج روی وبسایت شفاف قرار گرفته است.

رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که شفافیت این اطلاعات چه ثمراتی برای شهر و شهروندان خواهد داشت، بیان کرد: شفافیت کارکردهای زیادی خواهد داشت که یکی از مهمترین آنها کاهش فساد است. در واقع شهرداری تهران یکی از چند نهادی است که با توجه به نظرسنجی‌ها دهه‌هاست که مردم به آن بی اعتماد شده‌اند.

وی با بیان اینکه عمده‌‌ترین کارکرد شفافیت پیشگیری از بروز فساد است، گفت: شفافیت باعث می‌شود نظارت به صورت همگانی اتفاق بیفتد و در چنین شرایطی دست و دل مدیران برای ارتکاب تخلف بلرزد؛ چراکه می‌دانند تنها از سوی یک یا دو نفر نظارت نمی‌شوند و هزاران چشم آنها را پایش می‌کنند.

آروین تاکید کرد: زمانی که تخلف و فساد اتفاق می‌افتد، مقابله با آن به عهده دستگاه‌های قضایی و نظارتی است اما ما باید برنامه‌ریزی کنیم تا فساد اساسا رخ ندهد. شفافیت اصلی‌ترین راه پیشگیری از فساد است.

به گفته او، تجربه کشورهای جهان می‌گوید اعتماد یک شبه از بین نمی‌رود که یک شبه بازگردد، اما طبق نظرسنجی‌های صورت‌گرفته، بین شهریور سال ۹۶ و سال ۹۷، احساس اعتماد مردم به شهرداری تهران ۱۱ درصد افزایش یافته است.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران با اشاره به ایجاد شفافیت در کشور گرجستان گفت: گرجستان یکی از کشورهایی است که احساس فساد مردم با انجام اصلاحات وسیع در آن، کاهش یافت. اما طبق بررسی‌ها در سه چهار سال اول با وجود انجام اصلاحات، ادراک فساد مردم کاهش نیافته بود.

وی درخصوص راستی‌آزمایی اطلاعات منتشرشده روی وبسایت شفاف اظهار داشت: شفافیت به معنای انتشار سیستماتیک اطلاعات است و این اتفاق در مورد قراردادهای شهرداری تهران رخ داده است؛ اطلاعات همه قراردادها و اقدامات مرتبط با آنها اعم از دریافت و پرداخت در سامانه‌های ثبت عملکرد مالی شهرداری ثبت می‌شود و بعد به صورت سیستماتیک از طریق سامانه شفافیت فراخوانی می‌شود. البته این اطمینان در مورد اطلاعات ستاد و مناطق شهرداری تهران وجود دارد ولی به دلیل آنکه ثبت اطلاعات مالی و معاملات در برخی واحدهای تابعه هنوز سیستماتیک نیست و این واحدها به سامانه‌های ثبت عملکرد مالی نپیوسته‌اند، نمی‌توان با اطمینان کامل در مورد انتشار اطلاعات تمامی قراردادهای این واحدها اظهار نظر کرد.

وی در ادامه گفت: علاوه بر اطلاعات واحدهای تابعه، حوزه املاک و معاملات آن نیز باید شفاف شود. این املاک متعلق به شهرداری تهران هستند واطلاعات هر نوع واگذاری، تملک، فروش و تهاتر باید منتشر شود.

رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورای شهر تهران در بخش بعدی سخنان خود با اشاره به اینکه شهرداری تهران اولین نهادی بود که بودجه را در شکل استاندارد و در قالب فایل اکسل منتشر کرد، بیان کرد: در حال حاضر فایل اکسل لایحه و مصوبه بودجه ۹۷ و ۹۸ به‌علاوه عملکرد ۶ ماهه نخست بودجه ۹۷ روی وبسایت شفاف قرار دارد. در تلاش هستیم تفریغ بودجه ۹۷ و گزارش‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران هم به صورت برخط و سیستماتیک روی وبسایت قرار گیرد.

آروین افزود: در تک‌تک صفحات وبسایت شفاف لینک سامانه نظارتی ۱۸۸۸ وجود دارد تا شهروندان بتوانند تخلفات را گزارش کنند. البته همچنان باید جامعه مدنی اعم از متخصصان، رسانه‌ها و حتی شهروندان را برای استفاده از این داده‌ها فعال کنیم. امیدوارم مطالبه شفافیت تبدیل به مطالبه‌ای روزمره شود و پس از پایان شورای‌ پنجم در جامعه چشمان تیزبینی وجود داشته باشند که صحت و سقم اطلاعات را بسنجند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۲۹۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است

معاون امور حقوقی و مجلس اتاق تعاون ایران گفت: شفاف سازی چه در اموال و دارایی ذیل سامانه تجارت چه در بخش جریان کالا و خدمات ذیل سامانه مودیان به ضرر فعالیت‌های زیرزمینی و مخرب است، اما برای کسانی که به صورت قانونی فعالیت می‌کنند، نفع دارد.  

گروه بانک و بورس بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ ارسلان قاسمی، معاون امور حقوقی و مجلس اتاق تعاون ایران در خصوص مخالفت طلافروشان با سامان جامع تجارت ایران تصریح کرد: اینکه صنفی چه طلافروش، چه کشاورز و... در مقابل پرداخت مالیات و شفاف سازی امور اقتصادی در کشور مقاومت کند، کار بیهوده‌ای است.



وی ادامه داد: لازم است مالیات به مهم‌ترین منبع درآمد دولت تبدیل شود. در این راستا به ابزار‌هایی نیاز داریم که همین سامانه‌ها هستند. به نحوی که اطلاعات مودیان دسترسی داشته باشیم و بتوانیم مالیات ستانی عادلانه‌ای را در کشور پیش ببریم.

معاون امور حقوقی و مجلس اتاق تعاون ایران خاطرنشان کرد: در کنار استفاده صحیح از سامانه ها، دولت باید به دنبال مالیات ستانی عادلانه و دقیق باشد. مالیات بر درآمد باید با دقت اعمال شود و از اجحاف جلوگیری کنیم.

قاسمی گفت: قطعاً همگان به مزیت‌های سامانه مودیان اذعان دارند. شفاف سازی امور در هر صنفی مفید است. به طور مثال، پیوستن طلافروشان به سامانه مودیان به نفع کسانی است که در این صنف به صورت قانونی و در فضای سالم و شفاف کار می‌کنند.

وی گفت: شفاف سازی چه در اموال و دارایی ذیل سامانه تجارت، چه در بخش جریان کالا و خدمات ذیل سامانه مودیان به ضرر فعالیت‌های زیرزمینی و مخرب است، اما برای کسانی که به صورت قانونی فعالیت می‌کنند، نفع دارد. این روند‌ها در نهایت به نفع مردم هم هست.

وی ادامه داد: به طور کلی، استفاده از سامانه‌ها که در راستای شفاف سازی امور هستند، مثبت ارزیابی می‌شود. زیرا در سایه شفافیت، دولت بهتر می‌تواند به امور اقتصادی کشور نظارت داشته باشد و با مفاسد احتمالی مقابله کند.

قاسمی در پایان تأکید کرد: دولت باید به اطلاع رسانی به مردم بپردازد و مشخص کند که روند‌های فعلی در زمینه استفاده از سامانه‌ها در نهایت به نفع مردم است. همچنین باید با جدیت در راستای برطرف کردن نواقص فعلی سامانه‌ها اقدام کنیم.   

پایان پیام//

برچسب ها: طلا ، طلافروشان ، اعتصاب طلافروشان لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA8

دیگر خبرها

  • سامانه «پنجره» برای نظارت بر اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان راه‌اندازی شد
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • امکان نظارت آنلاین معلمان بر صندوق ذخیره فرهنگیان فراهم شد
  • بهانه‌ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید | مبادلات طلا ساماندهی خواهد شد؟ | پاسخ سازمان مالیاتی به ابهامات صنف طلافروشان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان
  • بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد( پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • اعتصاب طلافروشان برای فرار از شفافیت/ سامانه‌های مودیان و جامع تجارت به نفع فعالان قانونی است